Természetes illatok otthonra

Számomra az otthon egyenlő egyfajta melegséggel és fénnyel, amiben hatalmas szerepe van annak, hogy az ablakon kinézve milyen látvány tárul elém. Amikor borús az idő, minden hideg és szürke, vagy – mint most is – olyan dolgok járnak a fejemben, amik könnyen elvihetik a figyelmemet a közelgő melegebb és szebb napokról, olyankor muszáj bevetnem valamit, ami azonnal jobb kedvre derít, ilyen lehet például egy gyönyörű szójagyertya.

Ősztől tavaszig nálam nincs olyan este, mikor nem és semmilyen „tűz” a házban. Lehet ez apró teamécses, olvadó illatviasz, bármilyen gyertya, ami karácsonyról maradt vagy valaki meglepett vele. Én vagyok az az ember, aki, ha betéved az Ikea gyertya-részlegére képes a fél fizetését otthagyni, és még csak meg se bánja később. A legújabb és legnagyobb szerelmem azonban mind közül a szójagyertya és az olvadó szójaviasz édes illata.

Magyar szójagyertya

Mi a baj a parafinnal és miért egészségesebb a szójagyertya?

A paraffin a petróleum egyik mellékterméke, vagyis egyfajta kőolajszármazék. A paraffin szépséges színét mesterséges színezőanyagokkal érik el, és gyakran az illata sem éppen természetes illóolajokból származik. Maga a paraffin széles körben használt a anyag, azonban égéskor minden olyan szintetikus színező-és illatanyag levegőbe kerülését is figyelembe kell vennünk, ami a gyertya készítése során a viaszhoz adnak.

Miért a magyar szójagyertya?

Mert tudjuk, ki készíti, milyen alapanyagok felhasználásával, és ismerjük az alkotóját. Olyan kisvállalkozásoktól szeretek vásárolni, akik minőségi illóolajokkal dolgoznak, nem használnak felesleges színezőanyagokat és minden egyes gyertyát kézzel öntenek, így az egész folyamat átláthatóvá válik.

Három olyan magyar alkotót szeretnék mutatni, akik egytől-egyig hatalmas odafigyeléssel és szeretettel dolgoznak azon, hogy az otthon levegője egészséges és nyugodt legyen.

Andyourstories

Az andyourstoriesnál termék egyedi és kicsit más, mint a többi. A gyertyák illata égés közben belengi az egész házat (vagy jópár szobát), elképesztően sokáig elég és a kiürült szójagyertyás üveget bármikor visszaadhatod személyesen, így nem lesz gondot az üres üvegcsékre sem. A szójagyertyán kívül van náluk illatviasz, szójaviasz Bar és kerámiába öntött gyertyák is, szóval bőven van miből kiválasztani a kedvünkre való darabot.

Az egyik személyes szerelmem a havi meglepetés box, amibe minden alkalommal egy általad választott illat, egy meglepetés illat és egy rakás meglepetés apróság is belekerül.

Magyar szójagyertya

Greenway szójagyertyák

Ildinél rengeteg illatot végigszaglásztam de csak egynek volt lehetősége velem jönni az otthonomba, ő pedig egy csodás virágos illat volt. Imádtam, de sokkal intenzívebb illatot adott mikor csak kinn hagytam az asztalon, és éppen nem égett. Ezért, ha az a fajta ember vagy, aki szívesen nézeget egy csodagyertyát, vagy szereti az otthonát természetes anyagokkal illatosítani, akkor csodás választás lesz!

Imádom, hogy a Greenway is támogatja az üres üvegek újra felhasználását, de vissza is váltják azokat – én növénykét ültettem bele, és gyönyörű volt!

Lys szójagyertya

A Lys gyertyák csodás illata mellett a csajos, izgalmas design a legvonzóbb számomra. Igazán különleges dolgokat lehet itt találni, van itt fekete és fehér, arany és ezüst, kicsit feminista, kicsit pimasz és minden, ami izgalmas. 😉

Magyar szójagyertya

Mi a szójagyertya hátránya?

Egyértelműen az ára, hiszen többszörösébe kerül a paraffinos társainak, azonban ezzel arányosan az égési ideje is jelentősen hosszabb. Egy pici szójagyertya hetekig fog csodás illatot adni, akkor is ha minden éjjel meggyújtod pár órára.

Támogass magyar alkotókat szappanválasztás közben is!

The Ordinary ajánló és brand review Previous post The Ordinary ajánló és brand review
home office Next post Home Office tippek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük