Új magyar kozmetikum a láthatáron

Mindig izgalmas, ha egy új magyar kozmetikum bukkan fel a piacon, pláne akkor, ha a márka bizonyítottan hatékony összetevőkkel és letisztult formulákkal dolgozik. A Hedonia skincare-től egy hialuronsav szérumot és egy azelain szérumot próbáltam ki a saját bőrömön, hogy lerántsam a leplet a márka erősségeiről és gyengeségeiről…

De vajon melyik oldal került túlsúlyba? Olvass tovább és megtudod! 😉

Ki mer még piacra dobni egy újabb hialuronsav szérumot? 

Mikor a Hedonia csapata megkeresett, hogy lenne-e kedvem kipróbálni az új termékeiket, egy pillanatra elbizonytalanodtam. 

Letisztult csomagolás, hatóanyag fókuszú kommunikáció és egyszerű formulák…

Nem az első ilyen márka, akiket látunk, és valószínűleg nem is az utolsó. Jobban szemügyre véve az INCI listákat viszont hamar feltűnik, hogy a Hedonia nem szeretett volna beállni az Ordinary-copyzók sorába.

A hialuronsav szérumba pentavitin, panthenol és betain került, az 5% niacinamide-ot panthenollal, cinkkel és C-Vitaminnal dobták fel, ráadásul a peptid szérum is nagyon ígéretes.

A Hedonia csapata alapul vette ugyan a jól bevált összetevőket és párosításokat, mégis sikerült nekik újat mutatni a folyton változó bőrápolási termékrengetegben. 

Kezdjük azzal, ami bevált…

2% hialuronsav szérum + pentavitin, panthenol és betain

A hiauronsav szérumot kifejezetten száraz, vízhiányos bőrre ajánlják, illetve szuper választás zsíros bőrtípussal rendelkezők számára is. Nekem sikerült a téli vízhiányt zsíros bőrrel kombinálnom, és abszolút tudom ajánlani ilyen esetben is. 

A Hedonia hialuronsav szérum könnyű, kicsit zselés állagú, szépen terül a bőrön és pillanatok alatt beszívódik.  

A termék telis-tele van pakolva hidratáló, vízmegkötő és nyugtató összetevőkkel, ami igazi kis must-have szérummá teszi. Sok mindent elmond, hogy a weboldal szerint 3-4 hónapig elég lesz, nekem viszont sikerült szinte pontosan egy hónap alatt elpusztítanom. Reggel és este is bőségesen használtam belőle, szépen hidratál, egyáltalán nem okozott irritációt (mondjuk egy nyugtató szérum esetében szerencse), és szépen karbantartotta a zsíros, vízhiányos, pattanásos (hello maszkviselés) bőrömet. Szinte szomorú vagyok, hogy elfogyott a Hedonia hialuronsav szérumom. 

Hedonia hialuronsav szérum

és folytassuk azzal, ami kevésbé jött be. 

20% azelain szérum + betain, aloe vera és allantoin

Ez egy nagyon ígéretes nyugtató és gyulladáscsökkentő azelain szérum, mi viszont nem lettünk elsőre jó barátok. 

Ő életem első azelain széruma, ehhez mérten nem tudtam pontosan, hogy mit várjak. Az állaga nagyon vizes, szinte pár csepp elég a teljes arcomra. Akik szeretik a vizes állagú szérumokat, azok nagyon jóban lesznek vele, én viszont személy szerint a picit sűrűbb állagú termékeket preferálom. 

A nagy kérdés viszont: amikor elkezdtem használni az azealin szérumot, akkor valamitől hirtelen irritált lett a bőröm. Ez lehetett az őszi-téli időjárásváltozás vagy valamelyik összetevő, de ezt a kérdést sajnos még nem sikerült megfejtenem. Addig is az azelainnal lassan de biztosan újra barátkozunk, és igyekszem megfejteni, hogy valójában ki lehet a bűnös. 

Hedonia azealin szérum

Ha szeretnéd támogatni ezt az új, magyar márkát miközben valami újat is kipróbálsz, akkor szerintem a hialuronsav szérummal, a APAD szérummal vagy a peptidszérummal kezd az ismerkedést. 

A két szérumot a Hedonia csapatától tesztelésre kaptam, és ezúton is nagyon köszönöm nekik, hogy gondoltak rám. 🙂  

Ha szeretnél felfedezni egy másik izgalmas magyar márkát, akkor olvass tovább ide kattintva.

Időtlen őszi divat Previous post Időtlen őszi divat
Cerave hidratáló arckrém nappalra, minden alkalomra Next post Cerave hidratáló arckrém nappalra, minden alkalomra és száraz bőrre a ceramidok erejével

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük