Ebben az időszakban minden valamire való háztartásnak megnő a szappanfogyasztása, hiszen legalább 20 másodpercig mossuk a kezünket naponta több alkalommal is, hogy megküzdjünk azzal a bizonyos vírussal, amit nem nevezünk nevén. Most, amikor még sokkal fontosabb, hogy minden egyes forintunkkal a hazai alkotókat támogassuk, összegyűjtöttem azokat a magyar szappan márkákat, amiktől illatosak és pihe-puhák leszünk karantén idején is.

A mi kis házunkban egyébként is megnőtt az utóbbi hónapokban a szappanfogyasztás, mivel letettük a műanyag csomagolású tusfürdőket és lassan így is igyekszünk a fenntarthatóság vizeire evickélni. Előszeretettel vásárolunk magyar szappanokat, de természetesen az ár és az elérhetőség is fontos szempont. Nem mindig jut eszünkbe időben szappant rendelni, és nem is mindig szeretnénk hónapokra elegendő szappant raktározni az amúgy is pici fürdőszobánkban.

Jöjjenek a kedvencek, a kivételek és azok, akik nem váltak be.

Manu magyar szappan

A Manu szappannal és készítőivel egy vegán piacon ismerkedtem meg (pontosabban Vegan Sunday Market volt, ahova évek óta szívesen járunk vissza). Pálmaolaj mentes, vegán, iszonyatosan finom illatú és nagyon szépséges szappanokat készítenek. Árban teljesen rendben vannak, a szappanok lassan fogynak és iszonyatosan krémesek. Nálam abszolút az unikornis az egyik befutó, a webshopon azonban ő most éppen nem elérhető.

Pro Tipp: A vásárokba mindig szoktak magukkal vinni kis tappancsokat, vagyis olyan mini szappanoka, amik körülbelül 500 Ft-ért már a landolhatnak is a fürdőszobánkban, így az összes illatot végigpróbálgathatjuk.

Manu magyar szappan
Manu szappan

Szappanfalu

A Szappanfaluval egy nagyon kedves barátnőm ismertetett meg. Olyan kis hazai cég, akiknek a webshopjában olyan rengeteg magyar szappan és egyéb termék közül válogathatunk, hogy teljesen el fogunk veszni a szappan kavalkádban. Én általában az akciós szappanok között szoktam első körben bóklászni. Itt is elképesztő választék van, legszívesebben mindet megvenném (és néha meg is veszem).

Egy nagyobb csomagnál már ingyenes a szállítás, így érdemes többen összeállni. Minden esetben küldenek egy kis ajándékot, mintát, mini szappant vagy krémet is a csomagocskához, szóval egy kis izgalom is van a dologban. Az egyetlen hátrány, hogy viszonylag gyorsan fogynak a szappanok, de ár-érték arányban abszolút ajánlom. Isteni ajakápolót készítenek, van náluk szilárd sampon, kutyasampon és rengeteg fentartható apróság is.

Yamuna hidegen sajtolt magyar szappan

A Yamuna szappanok olcsók, nagyon sokáig kitartanak, szinte bármelyik drogériában vagy szupermarketben be lehet őket szerezni és nem pálmaolaj mentesek. Az illatuk tökéletesen rendben van, a textúra csodás, de ha lehet, az orángutánokat is igyekszünk óvni. Ezért abban az esetben választjuk általában a Yamuna hidegen sajtolt magyar szappanokat ha már megint elfelejtettem, hogy rendelni kellett volna – mostanában gyakran megesik.

+1 Lush

Abszolút nem magyar, de legalább kézzel készült – mégis hogyha a legjobb szappanok listáját szeretném megmutatni, akkor abszolút itt van a helye. Sokáig ellenálltam, mert az arcbőröm nem igazán szereti az erős illatanyagokat. A Lushról nem lehet azt mondani, hogy visszafogott lenne. Ha van belépek a lakásba azonnal megérzem, hogy van-e valami éppen tőlük a fürdőszobában.

Szappanfronton két abszolút kedvencem van: a Sleepy a maga isteni levendulás illatával és tündéri felhőcske alapjával, aminél igazából csak a Sleepy testápoló lehet jobb befejezése a napnak (vagy egy pohár bor). A mások befutó a Sultana of Soap, aminek olyan illata van mintha Aladdin csodavilágába léptem volna és én lennék Jázmin hercegnő. És mivel pici koromban ő volt a kedvenc hercegnőm és a cicám volt a tigrisem, szerintem a lelkesedés teljesen érthető. Minden esetre a gazdag, nehéz és keleties illatok kedvelői imádni fogják.

Lush szappan
Lush illatozás

A felsorolt cégek közül mindenki kivétel nélkül figyel a környezetre, tudatosan csomagolja a termékeket, általában éppen annyi papírba, amennyi pont szükséges. Ha az ár a döntő, akkor mindenképpen a Szappanfalu leárazott szappankáit ajánlom, kényelmesek a Yamunát, a maximalásták pedig a Manut fogják imádni.

A Lush pedig marad akkorra, amikor szeretném magamat meglepni valami igazán különlegessel.

Támogass magyar alkotókat akkor is, ha otthonod illatokba borítása a cél!

Karáconyi ajándék ötletek Myskin Previous post MySkin beauty & skincare brand review
The Ordinary ajánló és brand review Next post The Ordinary ajánló és brand review

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük