Közel egy év várakozás után végre a kezünkben tarthatjuk a Purito Daily Go-to Sunscreen-t… 

De vajon felér az elődjeihez és ő is ugyan akkora sztár lesz majd, mint az előző verzió?

Ha érdekel a független véleményem, akkor olvass tovább, ha pedig csak az új termékre vagy kíváncsi, akkor görgess picit lejjebb. 

Hogyan tűnt el az előző Purito fényvédő a föld színéről? 

2020 decemberében az Incidecoder egy cikkben hívta fel a figyelmet arra, hogy a Purito best-selling termékét SPF 50 helyett körülbelül SPF 19-re tesztelték egy független laborban. Nem sokkal később megérkezett a Purito hivatalos válasza, a sztár-fényvédőjük gyártását pedig felfüggesztették. 

Megbízhatunk ezután a koreai fényvédőkben és a Puritoban? 

Röviden, szerintem igen. 

A Purito controversy margójára, jó esélyünk van arra, hogy további teszteket végeznek majd a távol-keleti fényvédőkön, lehetőleg minél több laborban.

A fényvédőknek szerte a világon szigorú szabályoknak kell megfelelnie, a végső termék tesztelése viszont messze nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik. Egyáltalán nem mindegy, hogy laborkörülmények között vagy embereken vizsgáljuk a terméket, és – ahogyan a Purito esetében is láthattuk – különböző laborok különböző metódusaival jelentősen eltérő eredményeket kaphatunk. 

Az viszont biztos, hogy ha még sosem mérted ki az elvi mennyiséget az általad használt fényvédőből, akkor jó esély van arra, hogy kevesebbet használsz, mint kéne, így pedig a védelem nem éri el a terméken feltüntetett értéket. 

Azonban ha minden nap használsz fényvédőt, akkor máris rengeteget teszel az idő előtti öregedés és a ráncok ellen. 
Purito daily go-to sunscreen  teszt

A Purito Daily Go-to Sunscreenról bővebben

SPF 50+ PA ++++ védelmet biztosít az UVA és az UVB sugarak ellen

A formula nem tartalmaz hozzáadott illatanyagokat és parabéneket

Vegyes fényvédő, vagyis fizikai és kémiai szűrőket is tartalmaz, és nem hagy fehér réteget a bőrön (tényleg nem)

A formulája könnyen felszívódik és egész napon keresztül hidratálja a bőrt

Forrás: Helloskin.hu

Hogyan teljesített nálam a Purito Daily Go-to Sunscreen? 

Itt már írtam a Purito fényvédő egyik elődjéről, és őszintén szólva a Purito Daily Go-to Sunscreenről is hasonló a véleményem. 

Az új Purito Daily Go-to Sunscreen elsőre kicsit sűrű, testesebb állagú, de ahogyan felkerül a bőrre nagyobb mennyiség is könnyen eloszlatható és viszonylag gyorsan beszívódik. Mivel én az eredeti verzióból nem az illatmentest használtam, ezért feltűnt, hogy az utódjának nincs különösebb illata. 

Amit sokan negatívumként említenek a Purito Daily Go-to Sunscreennel kapcsolatban, az a fényessége. Az én bőröm alapvetően zsíros, így gyakorlatilag még nem volt olyan fényvédő, ami pár óra után nem csillogott volna, és ez a Purito Daily Go-to Sunscreen esetében is igaz. Mivel még nem találkoztam ennél jobb formulával, ezért engem személy szerint nem zavar, de akit igen, az mint mindig, úgy most is használhat egy kis púdert. Részemről ez nem olyan hiba, amiért kizárnék egy terméket, pláne ha viszonylag jó ár-mennyiség arányról beszélhetünk. 

Mindent összevetve szerintem a Purito Daily Go-to Sunscreen egy jó állagú, könnyen beszívódó termék, amit abszolút ajánlok normál és száraz bőrre, de az én zsíros bőrömmel is jól működik. 

A terméket a Helloskin.hu-tól ajándékba kaptam, de semmilyen ellenszolgáltatást nem kértek cserébe. 🙂 

Ha szeretnél többet olvasni a korábbi Purito fényvédőről és még pár koreai jóságról, azt megteheted ide kattintva.

Egyedi vászonkép rendelés Previous post Egyedi vászonkép rendelés – Festmény lettem a falon
hidroabrázió otthon Next post Hidroabrázió otthon – Ultrahangos peeling

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük