Saját képek ide vagy oda, néha szükségünk van stock fotó oldalakra.

Persze mindannyian tudjuk, hogy a legjobb, ha saját képeket készítünk. De néha erre nincs idő, máskor egyszerűen nem találjuk meg a tökéletes beállítást, vagy egyszerűen nem érezzük azt, hogy az elkészült képek olyan minőséget képviselnek, mint amit át szeretnénk adni. Megint máskor vannak azok a bloggerek és (kis)vállalkozók, akik egyszerűen nem érzik otthon magukat a fotózás világában, nem tudják rávenni magukat a saját képek készítésére – na nekik nagyon jól jön néha egy-egy stock fotó oldal.

Megint máskor szükségünk van pár tökéletes minőségű stock fotóra akár inspirációként, a weboldalra vagy éppen hirdetésekhez. És nem, nem használhatunk bármilyen Google-ből letöltött fotót, fontos, hogy az adott tartalom jogtiszta legyen. Máskülönben komoly jogi következményekkel nézhetünk szembe, ha esetleg nem vagyunk túl szerencsések.

Nézzük meg (szerintem) a legjobb ingyenes stock fotó oldalakat bloggereknek és vállalkozóknak!

Freepik – fizetős és prémium stock fotók (szinte) minden témában

A személyes kedvencem a Freepik, hiszen itt egyszerre találhatunk gyönyörű fotókat, vektoros képeket és ha arra vágyunk, még ikonokat is. A képek nagyobb része ingyenes, míg az igazán jó fotók fizetősek, de a havi ráfordítás még egy bloggert sem fog anyagi csődbe dönteni. Rengeteg olyan stock fotót találhatunk, amin emberek szerepelnek, ebből is az ízléses, gyönyörűen kivitelezett fajtából, így, ha kisvállalkozásként hirdetésre adnánk a fejünket, itt megtaláljuk, amit keresünk. Akár saját képanyag kiegészítésére, akár teljes kreatív anyagok összerakására a Freepik remek hely, ráadásul a prémium előfizetés sem húzós összeg.

Pexels – mood (stock) fotó és videók

A Pexels.com-on olyan fotókat találsz majd, amikből, ha egyetlen emberről készültek volna, simán össze tudnánk rakni egy minőségi insta feedet is. A legtöbb képnek itt története, sajátos hangulata van, és minden stock fotó teljesen ingyenesen elérhető.

A stock fotók mellett már rövid videókat is letölthetünk innen, így ha van egy kevés tapasztalatunk videószerkesztésben, még ezek is a hasznunkra lehetnek.

ingyenes stock fotók pexels
Gyönyörű stock fotók – Pexels.com

Pixabay

A Pixabay igazából nem életem szerelme, de jó megoldás lehet, ha nagyon keresel valamit, és sehol sem találod. Hogy őszinte legyek végső elkeseredésemben szoktam ehhez az oldalhoz fordulni segítségért, de néha lehet találni itt igazi gyöngyszemeket is.

Visualhunt – természet stock fotó oldal

A Visulahunt az a stock fotó oldal, ahol a leggyönyörűbb utazós képekeket és tájfotókat szoktam találni. Van itt minden, ami természet, de szépséges hangulatképek is, amik bármilyen blogbejegyzést vagy weboldalt feldobhatnak. Ha fontos számodra a hangulat, a minőségi fotók és a gyönyörű tájak, mindenképp nézz szét itt!

Ingyenes stock fotó oldal visualhunt
Stock fotók a Visualhuntról

+1 Canva – a legjobb ingyenes képszerkesztő

A Canva egy ingyenes, de regisztrációhoz kötött képszerkesztő oldal, ami telis-tele van különféle stílusú sablonokkal, amiket hihetetlenül könnyedén személyre szabhatsz. Van itt pár ingyenes stock fotó is, de első sorban a szerkesztésben lesz segítségedre a Canva. Én rendszeresen csinálok itt kollázsokat, hiszen nagyon egyszerű, rengeteg sablon érhető el és pillanatok alatt készen is van.

Ezen kívül hatalmas segítség, ha nem tudod fejből mekkora pontosan egy Facebook borítókép, Insta sztori méret vagy bármilyen hirdetési banner, de egyszerűbb kiadványokat és pdf-eket is tervezhetsz vele.

Én például ezt használtam a blog fejlécéhez is. 😊

Stock Fotó oldalak Canva

Ha szeretnél mélyebbre ásni a blogok világában, olvas bele SEO Tippjeimbe is!

Vintage Bolt - Against fast fashion Previous post 5 legjobb Vintage bolt és használt ruha lelőhely
Magyar alkotók Myskin Next post 5 eszköz a magyar termelők támogatására

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük