Az utóbbi pár évben a lelkes H&M-be járóból gyakori használtruhavásárló, majd boldog Vintage bolt látogató lettem. A kezdeti sikerek után viszont rendszeresen értek a csalódások: hónapokig tartó farmernaci vadászat után majdnem feladtam a harcot a Vintage boltokkal. Ezután egy reménytelen bőrdzseki vadászat teljesen megborított, és már nem annyira éreztem, hogy nekem kis Vintage boltokban kellene eltöltenem a (szerintem nem túl sok) szabadidőmet. Ezután kis kihagyás után felbátorodtam, és ugyan nagyon nem szeretek látatlanban, próbálás nélkül vásárolni, még nem jártam meg egyetlen online Vintage bolttal sem.

Megmutatom a kedvenceimet, ahol nem csak igazán minőségi, egyedi darabokra lehet bukkanni, de egytől-egyik mindegyik (online) Vintage bolt vezetője maximálisan megbízható, őszinte és értékes ember, akik mindent meg fognak tenni, hogy megtalálják a számodra tökéletes darabot.

Lássuk az én 5 kedvenc online és nem online Vintage boltomat!

Levendulatoby (online) Vintage bolt

Kyra a Levendulatoby Vintage márka és a névadó Toby kutyus gazdája minden egyes darabot gondosan választ ki. Nincs két egyforma ruha, és az is biztos, hogy nem fogsz az utcán szembetalálkozni kedvenceddel. A Levendulatoby Vintage bolt egyelőre kizárólag online, ezen belül is Instagramon elérhető. A ruhák magyarországon belül ingyen eljutnak hozzád, és általában egy kis meglepetés is lapul a csomagban.

Ha hozzám hasonlóan nagyon bizonytalan, vagy nagyon szerencsés vagy, talán személyes próbára is lesz lehetőséged a belváros szívében, és esetleg még Toby kutyussal is találkozhatsz. Toby él-hal a labdájáért, ezért, ha egyszer elgurítod neki, onnan már nincs visszaút.

Vintage bolt - Levendulatoby
Levendulatoby Vintage ruha

En Route (online) Vintage bolt

Az En Route kínálatában vegyesen találsz vintage és modern darabokat, így kifejezetten olcsó és kicsit borsosabb árú kincsekre is találhatsz.  Én egy fekete kezeslábas mellett döntöttem, de már több kiszemeltem is van innen. 😉 A csomagolás tündéri, az átvétel egyszerű, a ruháról pedig mindent megtudtam, amit tudnom kellett, így gátlástalanul bevállaltam felpróbálás nélkül is-és tökéletes lett!

Against fast fashion

Az Against fast fashion pontosan arra épült, amin én is végig mentem.

Elegem lett belőle, hogy a vadiúj farmereim nem bírtak többet egy évnél, legjobb esetben is pár szezon után ki kellett dobni a ruháimat bárhogy vigyáztam rájuk, hiszen minden fast fashion darabom nagyon silány minőségű volt. Ez sajnos nem csak az olcsóbb kategóriás ruhákra volt igaz, a drágább darabok sem bírtak többet pár évnél.

Katánál minőségi vintage és jó állapotú, kihasználatlan fast fashion darapokat is találunk, amiknek boldog második (vagy néha sokadik) tulajdonosai is lehetünk. Ő vadászta le az első Levi’s farmeromat, ami az eddigi legkényelmesebb nacim. Ráadásul teljesen új élmény számomra, hogy egy nadrág zsebeibe még pakolni is lehet.

Vintage bolt - Against Fast Fashion
Against Fast Fashion Vintage Levi’s (gombos, nem zipzáros)

Ludovika Vintage Bolt

A Ludovika Vintage igazi kis ékkő a belváros szívében, a Deáktól pár perc sétára. Lehet itt találni nagyon elvont darabokat, igazi klasszikusokat, cipőket és különlegesebb kiegészítőket, illetve pár ezer forintos leárazott darabokat is. Érdemes meglesni az ékszereket és a táskákat is, hihetetlenül izgalmas apróságokra lehet bukkanni. A Ludovika Vintage boltban tényleg vintage rucik vannak, van ami nekem túl retro, van ami igazi különlegesség, és van ami nem éppen olcsó, de biztos, hogy hosszú távon Veled lesznek majd.

A kedvenceim a selyemkimonók, amiből egyszer biztosan beszerzek egyet, addig pedig csendben gyűjtögetem rá a pénzt és a lelki erőt.

+1 Adománygardrób

Az Adománygardrób egy frissen indult használtruha vásár, ahol minden hónapban a ruhák eladásából befolyt összeg 25%-ával egy választott szervezetet, ebben a hónapban például egy állatvédő egyesületet támogatnak. A ruhák nagyon jó áron vannak, így gyakorlatilag fillérekből kerülhet valami új a szekrényünkbe miközben jó ügyet is támogatunk.

Neked melyik a kedvenc Vintage boltod, ha használt vagy különleges, egyedi darabokról van szó?

Natura Box Szilárd Sampon Previous post Szilárd sampon és samponszappan teszt
ingyenes stock fotók pexels Next post A legjobb ingyenes stock fotó oldalak bloggereknek és vállalkozóknak

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük