Műanyagmentes szépség

Évről évre egyre nagyobb szerepet játszik a mindennapjaimban. Hogy minél kevesebb műanyag szemetet termeljek, és az egyik leggyengébb pontom a zero waste szépségápolás.

Sok krémet veszek és rengeteg terméket kapok is, néha barátoktól ritkábban pedig márkáktól, és sajnos a termékek könnyen felhalmozódnak. Így ezen a területen egyáltalán nem ott tartok, ahol szeretnék. Mivel az arcápolási szenvedélyem nem igazán csökken az évek múlásával, más irányból kell megközelítenem a zero waste szépségápolást.

Nagyon fontos számomra, hogy ami hozzám kerül, azt időben elhasználjam, ne halmozzak és csak akkor hozzak be valami újat, ha az valóban indokolt. Szeretem ha olyan dolgokkal vagyok körülvéve, amiket öröm (el)használni. Ha valami nem váltja be a hozzá fűzött reményeimet, akkor is elhasználgatom szépen lassan.

Megmutatom, mik azok a dolgok, amik nálam már beváltak, és kíváncsian várom, hogy mit hoz majd még a jövő.

Zero waste pancsolás szappannal

Amennyire szerettem az illatos tusfürdő és színes buborékok érzését, olyan egyszerű volt mindezt feladni pár finom és illatos szappanért. Szerencsére ma már rengeteg kisebb magyar manufaktúra van, akik olyan műanyagmentes termékeket készítenek, amik még az én érzékeny bőrömet sem irritálják. A kedvenceim a Szappanfalu, a Manu szappan, a Yamuna és a Mano-faktúra. Ezek a zero waste szépségápolási termékek rengeteg szeretettel, különleges illóolajokkal és hatalmas lelkesedéssel készülnek, és ez bizony a végeredményen is érződik.

Zero waste szépségápolás – Testápoló tömb

Az őszi-téli időszakban a bőröm nagyon igényli a plusz törődést. A hideg időtől és a száraz levegőtől a bőröm sikít egy kis segítségért. A Lush testápolótömbje telis-tele van tápláló olajokkal és illatos illóolajokkal és tökéletesen táplálja a legszárazabb bőrt is. Az egyetlen rossz tulajdonsága, hogy minél hidegebb az idő, annál nehezebben olvad fel. Az Alverde testápoló tömbje jó alternatíva lehet, ha egyszerűen beszerezhető és ugyan olyan tápláló terméket keresel az őszi-téli időszakra.

Zero waste szépségápolás
Alverde testápoló tömb

Zero waste szépségápolás – Szilárd sampon

A zero waste szépségápolás egyik legkézenfekvőbb része a szappan után a sampon volt. Már írtam itt a kedvenc szilárd samponjaimról, jelenleg a Nature Boxot használom, illetve a Lush volt még az, ami nagyon bejött- ebből biztosan kipróbálok majd még egy-két darabot a későbbiekben.

Zero waste szépségápolás – Dezodorok

Itt már beszámoltam a kedvenc natúr deóimról, de ami valójában hatékony és Zero Waste is, az a Sweet You krémdeója volt. Nagyon izzadós lányoknak, illetve a 40 fokos nyári hőségben nem ajánlom, de normál körülmények között remekül helytáll, csodás az illata és krémes a textúrája. Ráadásul üveg tégelyben érkezik, így újra használható vagy könnyedén újrahasznosítható-ami jobban tetszik.

Műanyagmentes arcápolás

Számomra a legnehezebb, és szinte kivitelezhetetlen pont. Azért vannak olyan apróságok, amiket meg lehet tenni a zero waste szépségápolás érdekében. Ha tudok, igyekszem olyan szérumokat és krémeket választani, amik üveg tégelyben csücsülnek. Miután pedig kiürültek, természetesen a szelektívbe kerülnek a kimosott üvegcsék. Ha nagyobb kiszerelést választunk, kevesebb csomagolás kerül a szemetesbe, anyagilag is jobban járunk és a környezet is boldogabb lesz. Nem vásárolok össze mindent. Igyekszem egyelőre csak azt beszerezni, ami elfogyott, nagyon hamar el fog fogyni vagy valóban tudom, hogy ki is fogom használni.

Mi az, amit Te is megteszel, és mi az, amit még tervezel fejleszteni a közeljövőben? 🙂

Kristen Hair termék Previous post Hajnövesztés Vol 2.0 és a Kristen hair hajvitamin
Sweetyou krémdeó és testradír Next post SweetYou prémium krémdezodor és testradír

2 thoughts on “Zero waste szépségápolás

  1. Hú, nekem a sminkeknél és a hajápolásnál vannak gondok. Igyekszem csak a lehető legfontosabbakat megvenni, de még mindig elkap a vásárlási láz. Jó lenne, ha lenne valami praktika ezekre a műanyag tégelyekre.
    Érdekes bejegyzés volt!
    Puszi: Rowena

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük