Költséghatékony arcápolás karantén idejére

A karanténnak lehet, hogy lassan vége lesz már egyszer, a hatásait viszont még nagyon sokáig érezni fogjuk, ha nem is mindannyian, de rengetegen. Voltak és vannak olyan változások a mindennapok során, amiknek nem tulajdonítottam túl nagy jelentőséget. Emellett vannak picit fájóbb pontok is, viszont úgy érzem, hogy most fel kell adni pár apróságot a nyugodtabb napok érdekében. Ezért igyekeztem olcsó bőrápolási rutin kialakítására erre az időszakra, hogy egy kicsit nyugodtabb szívvel teljenek a napok.

Nem voltunk és nem is vagyunk azért túlzottan elkötelezettek a karantén iránt. Mégis nagyon figyelünk arra, hogy merre megyünk és igyekszünk minél hatékonyabban megoldani a bevásárlási köröket is. Éppen ezért olcsó bőrápolási rutin ide vagy oda, nem sok választási lehetőségem volt azzal kapcsolatban, hogy honnan szeretném beszerezni a rutinom főszereplőit.

Hámlasztó otthonról – The Ordinary Glycolic Acid 7% Toning Solution

A The Ordinary glikolsavas hámlasztójáról már írtam itt, és abszolút minden olcsó bőrápolási rutin főszereplője lehet. Kezdő hámlasztóknak nem feltétlenül ajánlom a használatát, hiszen, ha nem vagyunk elég körültekintőek akkor egy ilyen gyengéd terméktől is merülhetnek fel problémák, túlhámlasztás vagy akár pigmentfoltok is. Ezért akkor kezdj bele, ha már rutinosan alkalmazod, és tuti, hogy nem tudsz nélküle élni.

Elérhető például itt.

Hidratáló diszkontból – Helia-D Classic hidratálókrém száraz bőrre

Anyukámat rendszeresen meglepem ilyesmivel, valamiért nekem szerintem mégsem volt tőlük még soha semmilyen hidratálóm. Szívesen foglalkozok magyar márkákkal, ezért is különös, hogy a Helia D ennyire háttérbe szorult eddig. Most legalább az olcsó bőrápolási rutin részeként megismerkedhetek vele is.

Abszolút egy kis gyöngyszem, az árához képest nagyon elégedett vagyok vele, szépen hidratálja és feltölti a bőrömet. Pontosan olyan anyuka illata van, ami sokáig a bőrön marad és tuti hogynagyon zavarna, ha a saját anyukámon nem éreztem volna már. Ez egy érdekes, klasszikus de erős púderes illatot, ami kicsit anyukás, kicsit nagymamás, és nagyon klasszikus. Szóval számomra nem zavaró, de ha valaki nem ismeri vagy nem szereti, esetleg nagyon érzékeny a parfümre vagy az illatanyagokra akkor nem biztos, hogy tökéletes választás lesz.

Olcsó bőrápolási rutin Helia-D Classic hidratálókrém száraz bőrre
Helia-D Classic hidratálókrém száraz bőrre

Fényvédő a drogériából – Sundance Sensitiv SPF 30

Itt sajnos nem volt nagyon sok választási lehetőségem: azt pakoltam az olcsó bőrápolási rutinba, ami a lehető legjobbnak és költséghatékonynak is tűnt. A fényvédő biztosan nem a legjoob, ami elérhető: van benne alkohol bőven, fehér réteget is hagy az arcon és viszonylag nehéz eldolgozni.

Talán egy kis pozitívum, hogy miután az erős alkoholos illata elillan szépen lehet rá sminkelni. Jól terülnek a porállagú és a krémes termékek is, nap közben pedig nem nehéz viselet a bőrön. Minden esetre nem a szívem csücske, de rendben van. Ha olcsó bőrápolási rutinra van szükségünk, egynek elmegy.

Olcsó bőrápolási rutin DM Sundance Sensitiv SPF 30
DM Sundance Sensitiv SPF 30

Mostanában is több bevált terméket lecseréltem, volt, ami bevált, és volt, ami kevésbé. Végülis az olcsó bőrápolási rutin kialakítása is egyfajta lehetőség hogy új dolgokat ismerjünk meg, és hogy egy egyszerűbb, letisztultabb szemléletmódot válasszunk az arcápolásban is.

Számodra volt olyasmi, ami változott mostanában a rutinodban? És az életedben? 😊

Produktivitási Tipp Home Office Previous post Produktivitási tipp itthonról otthonra
Vegán Kozmetikum Next post Vegán kozmetikum – Mitől lesz egy termék vegán?

4 thoughts on “Olcsó bőrápolási rutin

  1. Nekem ha elfogy mindenem, akkor veszek egy nagyobb fényvédőt majd és egy nagy adag hidratálót, lemosót és basic módba kapcsolok 😂🙋

  2. Én mostanában nem jártam drogériában, de már elfogyott majdnem mindenem. Szóval szemezek az újabb dolgokkal. ^^ Aztán még nem tudom mit próbálok ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük