Ettől lesz hosszú hajam?

Olaplex 6 kontra Redken Extreme Length

Úgy érzem, már mindent kipróbáltam: hajvitamin, Olaplex, Redken, ricinusolaj, másik hajvitamin…

Az év kérdése viszont: vajon mitől lesz végre hosszú a hajam?

Két hajban maradó ápoló terméket szereztem meg, mindkettőt a professzionális vonalról. Persze én is tudom, hogy nem ezektől fog gyorsabban nőni a hajam, viszont ez csak az egyik faktor. A másik tényező az, hogy ne törjenek szét és ne vékonyodjanak el a hajvégeim úgy, ahogyan általában szoktak. A szőkítésnél jobban sajnos semmi sem viseli meg a hajat, ráadásul az utolsó festést sikerült kicsit túltolni, és az egyik tincsem sikítva kiált az ollóért.

Az Olaplex 6 és a Redken Extreme Length csak abban hasonlít egymásra, hogy mindkettő hajban maradó ápoló termék.

Ezen kívül teljesen mások, de lássuk is, hogy teljesítettek élesben!

Olaplex 6 kontra Redken Extreme Length

Redken Extreme Length krém

A Redken hajban maradó ápolója azt ígéri, hogy mérsékli a szöszösödést és a haj töredezését, ami jelenleg nálam még nem jelent problémát, ellenben ahogy hosszabb lesz a hajam mindig elkezd durván töredezni a vége. Maga a termék egy elég csúnya sárgás-fehéres cucc, amiből két mogyorónyi mennyiséget oszlatok el a hajvégeimen.

A Redken Extreme Length termékcsalád, így a hajban maradó ápoló is szójaproteint és biotint tartalmaz-mondjuk egyik sem tudom, hogy hogyan szeretne behatolni a hajszálak mélyére, de tegyünk úgy, mintha elhinném.

Maga az ápoló krém jó illatú, ezen kívül használat után semmi változást nem vettem észre a hajamon. A Redkentől másfélszer annyi terméket kapunk, mint ami az Olaplex 6-ban van, ráadásul egy kicsit olcsóbban.

Olaplex 6 Bond Smoother

Az Olaplex az a cég, aki állítása szerint egy speciális molekula segítségével képes helyreállítani a haj sérült kötéseit, így nem csak kívülről teszi a hajat szebbé, de szerkezetileg is újjáépíti azt. Hiszem, ha látom alapon az Olapelx 6-ra esett a választásom, ami szintén egy hajban maradó ápoló krém.

Az Olaplex 6 akár 72 órán keresztül meggátolja a szöszösödést, hozzájárul a haj sérült kötéseinek újjáépítéséhez és sima, pihe-puha hajat eredményez. Így legyen! Plusz az összes Olaplex termék kifejezetten ajánlott szőkített és festett hajra, hiszen a mi hajunk kapja a legtöbb kémai anyagot.

Olaplex 6

Az Olaplex 6-ból tényleg nagyon kis mennyiséget viszek fel, én csak a hajvégeimre, de természetesen a hajtöveken kívül mehet bárhova. Nagyon furcsa illata van, de meg lehet szokni: kicsit olyan mintha egy félresikerült kémiai kísérletet kennék a hajamra.

A lényeg viszont, hogy az Olaplex 6 nagyon durván eltünteti a károsodást.

Van egy tincs a hajamban, amit valahogy sikerült talán túlszőkíteni, brutálisan szöszös, könnyen törik és alig tudom kifésülni. Ide szoktam egy kicsivel több Olaplexet felvinni, jól belesimítom a hajamba majd egy fésűvel átmegyek rajta, és a következő hajmosásig olyan, mintha semmi sem történt volna.

Az Olaplex ára (nagyon) borsos, de én megszerettem. Kicsit meghozta a kedvem ahhoz, hogy kipróbáljam a sampon-balzsam kombinációt is, de előtte szerintem megyek bankot robbantani.

Még többet meséltem erről a bizonyos hajnövesztés kérdésről itt, és hajvitamint is teszteltem ebben a cikkben.

Ringana termékek Previous post Ringana brand review
Missha Time Revolution Night Repair Next post Missha Time Revolution Night Repair Probio Ampoule bevetésen

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük