Szegény hajam általában egy tragédia: néha egy szénakazal, máskor csak lustán összefogom. Általánosságban igaz rá, hogy lelapult, vékony szálú, és egyáltalán nem tudom kezelni. Éppen ezért most, hogy egy kicsit talán több időm volt mindenre, beleértve magamat is, szerettem volna utána nézni, hogy hogyan tudnám egy kicsit megrendszabályozni őt, így került hozzám a Nuggela&Sulé 100% zöld sampon is.

Körülbelül állig érő hajjal indultam nagyjából fél éve, és nagyon szerettem, mert végre volt egy kis tartása és volumene a hajamnak. Mégis rájöttem, hogy jól jön egy kis hossz is, hogy kicsit több terem legyen formázni, összefogni, sőt, akár még fél év után kontyot is viselni!

Szóval lássuk, kik voltak és lesznek a társaim ebben a projektben, és hogyan alakult eddig a közös utunk!

Dúsítás és hajnövekedés – Nuggela&Sulé 100% zöld sampon

A Nuggela&Sulé 100% zöld sampon olyan személyre szabott szempontból közelítette meg nem csak a hajtípusomat de az étrendemet és az életvitelemet is, hogy nagyon hamar nagyon kíváncsivá tett.

„A Nuggela&Sulé 100%-ban zöld sampon ideális vegánok és vegetáriánusok számára, mivel kifejezetten a haj dússágának és protein mennyiségének növelésére fejlesztették ki. A fehérje kulcsfontosságú a keratinociták kialakulásához, amelyek a keratint biztosítják a hajban. Vegetáriánus vagy vegán étrend megkezdésekor az állati fehérjék helyettesítése növényi fehérjékkel nem triviális feladat. A fehérje hiány gyakran vékonyabbá és törékenyebbé teheti a hajat.”

Forrás: 7scents.hu

Nuggela&Sulé 100% zöld sampon

Az első meglepetés az illattal, a második a színnél kapcsolatban ért. Mivel zöld samponról beszélünk valamiért erőteljes gyógynövényes illatra számítottam, amit egyáltalán nem tapasztaltam. Nagyon enyhe, szinte észrevehetetlen illata van, és mély, áttetsző zöld színe- már értem miért lett 100% zöld sampon a neve. 😊

Mivel a Nuggela&Sulé 100% zöld sampon szulfátmentes, így nem is szabad várni tőle azt a bizonyos jól megszokott, intenzív és erős habot. Ehhez mérten sokkal gyengédebb a fejbőrhöz is, ráadásul szilikont és parabéneket sem tartalmaz. Igyekeztem olyan kis mennyiséget használni belőle, mint bármelyik mások sampon esetében. A kevés habtól eltekintve tökéletesen tisztít, még a durván makacs ricinusolajat is könnyedén kiszedte a hajamból. Dús hatást és szép volument ad a vékony szálú hajnak is, és a zsírosodást is visszafogja picit, ami az én esetemben hatalmas kihívás.

Retro Hajnövesztés – Bioeel Ricinus Plus Ricinusolaj A-Vitaminnal

Ha nagymamáinknak bejött, hátha nekem is be fog alapon kezdtem bele több fronton is a hajnövesztésbe. Meglátjuk, hosszú távon mennyit segít a ricinusolaj a helyzetemen. A Bioeel Ricinus Plus Ricinusolajat pakolásként szoktam használni a hajtövekre hetente 1-2 alkalommal. Este felviszem a hatövekre, jól bemaszírozom majd pár órán át hagyom rajta a hajamon.

Az egyetlen negatívuma, hogy olyan nehéz az állaga, hogy nem minden sampon szedi ki szépen a hajból. Ilyen szempontból a Nuggela & Sulé jól teljesített, a Olivia samponszappan pedig elvérzett.  

Nuggela&Sulé 100% zöld sampon és Bioeel Ricinus Plus Ricinusolaj

Segítség belülről – dm Mivolis Haar Vital Komplex

Nem vagyok híve a kizárólag külső megoldásoknak, és időnként jól jön egy kis plusz biotin a szervezetnek. Be kell vallanom, hogy nagyon el vagyok veszve a hajvitaminok világában… Ezért csak szimplán lekaptam a polcról azt, amit már használtam, és tudtam, hogy bízhatok benne. Az utóbbi másfél hónapban nem sok pozitívumot tudok elmondani a dm Mivolis Haar Vital Komplexről, de igazából az ellenkezőjét sem… még van hátra pár hetem a kúrából, de az biztos, hogy a hajam nőtt.

A kérdés, hogy ki segített benne a leginkább. 😉

Kíváncsi vagy rá, hogy mitől lesz vegán egy vegán kozmetikum? Itt bővebben olvashatsz róla, hogy hogyan hozz tudatosabb döntést, ha kozmetikum keresésben vagy.

A Nuggela&Sulé 100% zöld sampon a 7scents.hu webáruháztól érkezett hozzám tesztelésre, a többi terméket pedig saját magam vásároltam.

Vegán Kozmetikum Previous post Vegán kozmetikum – Mitől lesz egy termék vegán?
SEO Bloggereknek Next post SEO bloggereknek

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük