Egy olyan korszakban bukkantam teljesen véletlenül a MySkin termékekre, amikor egyáltalán nem bíztam a természetes összetételű termékekben, hiszen főkent rossz tapasztalataim voltak mindennel, ami az arcápoláshoz kapcsolódik. Sokáig csúnya pattanásokkal küzdöttem, ami később egy bizonyos étel kiiktatásával meg is oldódott. Emiatt viszont nem csak az arcom és a nyakam volt nagyon-nagyon csúnya, de az önbizalmam is a padlón volt. Az érzékeny bőrre szánt termékek semmit sem segítettek, a pattanásokra kifejlesztett krémek pedig csak rontottak az aktív aknémon, így teljesen a klinikai formulák felé fordultam. 

Amennyire hozzászoktam az illatmentes, vagy éppen kellemetlen illatú krémekhez, annyira könnyen el is lehet varázsolni finomabbnál-finomabb illatokkal. Mindig is szenvedélyesen szerettem a természetes alkotóelemeket, a varázslatot, amikor egy-egy növényből kinyert olaj, vaj, kivonat vagy illat látványos hatással volt a bőröm, vagy akár a lelkem egyensúlyára. A tiszta, patikai kozmetikumok jót tettek az arcomnak, de sajnos nem tettek csodát. Ugyanakkor a használatuk nem volt kifejezetten élvezetes, nem vártam minden este, hogy használhassam a nem-túl-illatos, furcsa textúrájú kis csodáimat, amiket ki tudja milyen kémiai anyagokból állítottak elő, nem túl hívogató laborkörülmények között. 

Ezzel szemben a természetes vonalban csupa olyan dolog van, ami igazán közel áll hozzám: gondos termékfejlesztés, alaposan választott alapanyagok, kis mennyiségben készült, megbízható termékek. Imádok elveszni az apró vásárok forgatagában, ahol olyan magyar vállalkozókat ismerhetek meg, akik szívüket-lelküket beleadják a márkájuk sikerébe. Magyar márkától választani abszolút drágább megoldás, de olyan szeretet és lelkesedés van a termékekben, ami számomra hihetetlenül értékes, és ez a végeredményben is látszik. 

Majdnem üres kakaóvajas mini

Kakaóvajas testápoló krém

Ami a MySkinben először megfogott, az a kakaóvajas krém volt – illetve a gazdag, émelyítő marcipán illata, ami hamar elillan, így nem zavaró, mégis igazi luxussá teszi a reggeli készülődést. A krém textúrája testes, nagyon selymes, mégis könnyedén eloszlik a bőrön. Ugyan testre készült, mégis nagyon szívesen használom arcra is – és nem, szerencsére egy kevés illatanyag nem minden estben irritálja az érzékeny arcbőrömet, erre azonban természetes összetevők esetében is érdemes figyelni. 

MySkin Immortelle arckrém

Nem könnyű olyan összetevőt találni, ami nem szerepelt legalább egyszer minden egyes népszerű termék INCIjében. Még nehezebb ez azok számára, akik nem (csak) a drogériák polcai között mozognak otthonosan, hanem jóban vannak a klinikai formulákkal és a legújabb bőrápolási trendekkel is. Vagyis nehéz meglepni azokat, akik folyamatosan követik a bőrápolási trendeket – így remélem, hogy engem is.

Az Immortelle arckrémnek mégis sikerült, ráadásul nem is egyszer. A helichrysum italicum flower water, vagyis az olasz szalmagyopárból készült virágvíz olyan összetevő, amivel itthon azóta sem találkoztam még más termékekben, pedig már több, mint egy éve ismerem a MySkint. Ez a növényi kivonat regenerálja és revitalizálja a fáradt arcbőrt, és remek a kipirosodása hajlamos, érzékeny bőr számára is. 

Immortelle

MySkin Antioxidáns krém

Az antioxidáns krém a MySkin család legújabb tagja, éppen ezért még mindig az első flakonomnál járok belőle. Bármennyire is figyelek a fényvédők helyes használatára, egy kis plusz antioxidáns mindig jól jön a háznál. A MySkin antioxidáns krém komplex növényi formulával segít a bőrnek semlegesíteni a káros szabadgyököket és megóv minket számos bőrkárosító tényezőtől. Illatos, gazdag krém, ami arcra és testre is csodás, nem nehezíti el a bőrt és nem hagy maga után kellemetlen olajos érzetet. Az antioxidánsok valódi hatását azonban csak hosszú-hosszú évek múlva fogjuk majd megtapasztalni – vagyis, ha jól használtuk az antioxidáns -fényvédő kombinációt, akkor a gyönyörű, fiatalos bőrt tapasztaljuk meg- így azt, hogy mennyire hatékony valójában az idő dönti el.

A MySkin Antioxidáns krém szerepet kapott a tavaszi arcápolási rutinomban is.

+1 kincs, a MySkin ajakápoló

A hidegebb évszakokban az én bőröm is könyörög az extra ápolásért, ugyanakkor sajnos nem elégszik meg akármivel. Rengeteg terméket próbáltam már az ajkamra, a hagyományos szőlőzsír természetesen labdába se rúghat, a drágább változatok nem váltak be igazán, a carmex pedig gyakorlatilag semmit sem csinált. A befutó eddig mindenképpen a hagyományos kókuszzsír és méhviasz kombináció volt, amit ki lehet keverni otthon is, vagy választhatunk egy olyan terméket, amiben mindezek megvannak, mint például a MySkin natúr ajakápolót. Pontosan az, aminek mondja magát, se több, se kevesebb: bio kakaóvaj, bio kókuszolaj és méhviasz tökéletes kombinációja.

MySkin natúr ajakápoló

Vajon lehet a tudatos, modern arcápolást egyesíteni a hagyományos, természetes alapanyagokkal? 

Úgy gondolom, hogy egyre gyakrabban kerülnek a legújabb formulákba olyan növényi kivonatok, amiket az előttünk ittlévő generációk is hatalmas szeretettel alkalmaztak – és hogyha nekem is olyan bőröm lesz majd, mint egy-egy nagymamának, aki saját bevallása szerint egész életében csak körömvirágkrémet és szappant használt, mégis a 80-hoz közeledve is kevéssé látszanak a ráncai, akkor lehetek majd biztos abban, hogy jól csináltam valamit. 

Karácsonyi ajándék ötletek Manu szappan Next post Magyar Szappan körkép

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük