Az alumínium mentes és természetes dezodorok világa elsőre vonzó, majd gyakran csalódást csalódásra halmoz. Furcsa textúrák, szokatlan illatok és kellemetlen szagok – természetesen a legrosszabb alkalmakkor. A legtöbb természetes dezodor pontosan akkor hagy cserben, mikor a leginkább számítasz rá. Egy hosszú nap végén, egy durvább helyzetben, mikor nagyon izgulsz, vagy – mindenkivel megesik – egy fontos találkozó előtt. Velem legalábbis mindezek előfordultak, mégsem vagyok az alus deók pártfogója.

Mindezekkel szemben nem gondolom, hogy le kellene mondanunk a természetes dezodorokról. Én sokat kipróbáltam, a legtöbb nem vált be, de voltak olyanok is, amiket teljes szívvel tudok ajánlani. Lássuk őket!

Biobaza Silky Comfort természetes dezodor

A leginkább elérhető és viszonylag pénztárcabarát természetes dezodor szerintem abszolút a Biobaza. Az én kedvencem a shea vajas Silky Comfort illat, de nem rossz a zöld teás vagy az ilang ilangos verzió sem. Kontra, hogy műanyag csomagolásban van, de ez a legtöbb natúr dezodor esetében sajnos így van. Ezzel szemben a legtöbb helyzetben nem fog cserben hagyni, átlagos napokon még nyáron is jól teljesít, nem kellemetlen viselni, nem kell folyamatosan újrakenni, egész napon át tart a hatása. Én évek óta használom, és nagy kedvencem.

Love Beauty and Planet természetes dezodor

A Love Beauty and Planet természetes dezodor újrahasznosított műanyag csomagolást kapott, ami nagyon szimpatikus. Árban még rendben van, a hatása viszont hagy némi kívánnivalót maga után. A 30 fokos nyári meleget ez a natúr dezodor már nem minden esetben tolerálja jól, ezért én általában a táskáimban hordok belőle egyet-egyet vész esetére. Egy a munkába járós táskámban, egy másik pedig az edzős cuccomban landolt. Amire nekem nagyon bevált, az nem a hétköznap, hanem pont az edzés volt. A Love Beauty and Planet natúr dezodor illata nagyon sokáig tart, az állaga pedig selymes és krémes, ezért nagyon jól kijövünk jóga, súlyzós edzés és biciklizés közben is.

Elsa’s Organic aluminium mentes dezodor rózsa és pacsuli illattal

Az eddigi abszolút kedvenc természetes dezodorom.

Szobahőmérsékleten teljesen szilárd, de a test melegétől picit megolvad és szépen kenhetővé válik. Nagyon kevés elég belőle, az illata szinte észrevehetetlen a nap folyamán, de nem illan el könnyen. Nagyon könnyed viselet a bőrön, a hatása egész napon keresztül tart, eddig még nem csalódtam benne. Az egyetlen negatívum, amit fel tudok hozni az ára volt, de körülbelül egy hónapja használom és nem igazán érzékelem hogy fogyna, kérdés hogy meddig fog majd tartani egyetlen darab.

Ha eddig nem találtál rá a megfelelő természetes dezodorra, akkor őt nagyon ajánlom!

Elsa's organic natúr dezodor

+1 Sweet You natúr dezodor

A Sweet You natúr krémdezodor kicsit imádom és gyűlölőm kapcsolatnak indult.

Kipróbálásra kaptam belőle egy kis adagot, és először nem is jött be, aztán hosszú idő kihagyása után újra elkezdtem próbálgatni, és akkor már beleszerettem. Az illata csodás, a textúra teljesen rendben van, a hatása egy átlagos deóval összevethető. Nem mondom, hogy erősebb napokon nem kell újrakenni, de teljesen rendben van. Plusz pont, hogy kis üvegtégelyben érkezik, és a műanyag miatt nem kell aggódni. Ráadásul ő is magyar márka – szóval tudod, hogy kit támogatsz a pénzeddel.

Ha szívesen olvasnál még hasonló témakörben, lesd meg a kedvenc magyar szappanjaimat itt.

Myskin rose Previous post Rózsák nyárra – Alverde és Myskin
Kristen Hair termék Next post Hajnövesztés Vol 2.0 és a Kristen hair hajvitamin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük