Vajon az ár összefüggésben van a hatékonysággal? Nézzük meg a Revox Just Vitamin C 20% és Geek & Gorgeous B-Bomb esetében!

Ha egyetlen szóval kellene válaszolnom a kérdésre, akkor azt mondanám, hogy attól függ.

A jó kozmetikumot nem az ára határozza meg, a hatékonysághoz nem kell millió összetevőt felsorakoztatni, mint például egy PC szérum esetén. A hatékonyság számomra csupán azt jelenti, hogy szemmel látható vagy érezhető változást hoz a bőröm állapotában vagy kinézetében. A lehető legegyszerűbb formula is lehet csodás, míg komplex termékek is elvéreztek már nemegyszer, talán pont az összetettségüknek köszönhetően.

Most két pénztárcabarát darabot – a Revox Just Vitamin C 20%-os aszkorbinsav tartalmú szérumot, illetve a Geek & Gorgeous B-bomb nevű niacinamide-os csodát nézzük meg közelebbről.

Nem lövök le még semmit, lessük meg őket közelebbről!

Revox Just Vitamin C 20%

A C-vitaminos termékekkel nem éppen felhőtlen a viszonyom.

Számtalan pénztárcabarát C-vitaminos szérumot próbáltam már, mint például a The Ordinary Vitamin C Suspension 23 % + HA, a Geek & Gorgeous C-Glow vagy a MediNatural Aktív C-vitamin Szérum. Tisztában vagyok vele, hogy a C-vitamin egy nagyon instabil antioxidáns, és hogy éppen ezért nem könnyű szépen formulázni. Ennek függvényében a legtöbb terméknek ez nem sikerült, köztük szerintem a Revoxnak sem.

A Revox pár hónapja kúszott be a drogériák polcaira, és szemtelenül alacsony árakkal, illetve egyszerű, rövid összetevős formulákkal próbál magának minél több rajongót hódítani. Nem kérdés, hogy szeretne versenyre kerülni a The Ordinaryvel, és jelenleg mivel sok Deciem termék készlethiányos, még akár jó eséllyel is indulhatna.

Alapvetően két elvárásom van egy C-vitaminos termék felé: segítsen halványítani a pigmentfoltokat és ne legyen büdös. Tudod, az a kellemetlen fémes rozsdaszag, ami egész nap elkísér – na azt nagyon gyűlölöm.

Ezt gyakorlatilag eddig még egyetlen termék sem tudta beteljesíteni, szóval ajánlásokat szívesen fogadok!

A Revox Just Vitamin C 20% egy számomra viszonylag jellegtelen termék. A textúra rendben van, kicsit sárgás, egy nagyon picit ragadós, de alapvetően nincs vele probléma. Az INCI egyszerű és érthető, hatóanyag az van a termékben. Az egyetlen gond számomra az volt, hogy a Revox Just Vitamin C 20% szérum nem csinált semmit.

Revox Just Vitamin C 20% és Geek & Gorgeous B-Bomb

Geek & Gorgeous B-Bomb

A Geek & Gorgeous termékekről itt már írtam egy hosszabb szösszenetnyi első benyomást, most pedig még egy termék landolt a kosaramban. Úgy döntöttem, hogy a brutálisan tökéletes TO Niacinamide szérum után adok egy esélyt a magyar testvérének is.

A Geek & Gorgeous B-Bomb egy olyan termék, amit – annak ellenére, hogy a 10% niacinamide + cink formula nem éppen túl eredeti ötlet – nagyon szerettem volna szeretni. Egy könnyű, vizes állagú szérumról van szó, ami szépen terül és egyetlen pipetta elég a teljes arcra.

Hogy a faggyútermelést normalizálja-e, az számomra kérdéses, a pórusaim azonban nem érződnek és nem is tűnnek kisebbnek, pedig jelenleg bha is szerepel a rutinomban. Kicsit tanácstalan vagyok, hiszen nagyon pénztárcabarát, könnyen beszerezhető termék. Az állaga rendben van, az összetevőlista szintén rendben van, a hatásával kapcsolatban viszont vannak kétségeim.

Összességében a Geek & Gorgeous B-Bomb sajnos nem győzött meg, nem érzem se kevésbé olajosnak a bőrömet. A pórusaim nem tűnnek kisebbnek, a mitesszereim pedig – csodával határos módon – inkább csak többen vannak.  

Kalandozás a koreai szépségápolás világában Previous post Kalandozás a koreai szépségápolás világában
Influencer választás Next post Hogyan válasszak influencert?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük