C-glow és A-game

A Geek and Gorgeous az a márka, ahol minden passzol: klinikai bőrápolás, tiszta és egyszerű formulák, magyar termék és reális árak. Ezért is furcsa, hogy még sosem adtam nekik esélyt, de valahogy pont az egyszerűsége miatt vesztett a márka az izgalmából. Már mindenki használta, mindenki ismeri és dicséri, önmagában nem sok meglepetést okoznak a termékek.

Másrészt pedig, a legtöbb Geek and Gorgeous 101 termékeket már ismerjük – a The Ordinary kínálatából. Basic C-vitaminos szérum, hyaluronsav egyszerű formulában vagy azealinsav szérum. Ismerős hatóanyagok alap formulákban, amitől pontosan azt kapjuk majd, amit várunk (remélhetőleg).

Geek and Gorgeous 101 A-game 5

Az A-game volt az a termék, ami meggyőzött, hogy végre a Geek and Gorgeous is érdemel egy esélyt. 0,05%-os Retinal (nem, nem retinol) tartalmával közepes erősségűnek vallja magát, és azt ígéri, hogy felveszi majd a harcot a bőröregedés jeleivel. Egyelőre nálam ennek nincsenek jelei, így ugorhatunk is. Inkább a megelőzésben kap helyet a rutinomban a retinol (vagy jelen esetben a retinal).

A Geek and Gorgeous A-Game egyenletesebbé, feszesebbé teszi a bőrt – vagyis az én esetemben kicsit egységesített a bőrképen, és abszolút puhább és selymesebb lett a bőrfelszín. Az A-Game tényleg ideális zsírosabb bőrtípusra, szépen és gyorsan beszívódik, viszont egyáltalán nem hidratál. Ha ilyen igényeid vannak akkor azt egy következő rétegben kell majd megvalósítani. Maga a termék a weboldal szerint élénksárga, igazából élőben nem olyan szép, de tényleg nem okoz problémát. Nem fog meg semmit és pár pillanat alatt el is tűnik az egyesek szerint nem túl esztétikus árnyalat.

Geek and Gorgeous A-game
Geek & Gorgeous A-game

Érdekes, hogy a terméken azt olvashatjuk, hogy legalább spf 30-as fényvédőt tartalmazó készítményt használjunk az A-Game mellett. Én inkább a legalább 30-as, de inkább 50-es fényvédő pártján állok, biztos, ami biztos alapon. Meg hát mégiscsak: nyáron inkább legyen az minél magasabb faktorszám reggelente.

Összességében a Geek and Gorgeous A-Game puhábbá tette a bőröm, kicsit feltöltötte és kisimította – körülbelül annyit tett értem, mint egy minőségibb arcolaj. Annak tudom ajánlani, akinek vannak már kisebb szarkalábai és tényleg a ránctalanításra szeretne fókuszálni. Így esetleg megérhet egy próbát, de önmagában ha csak a megelőzés a fókusz nem garantált a látványos végeredmény.

Geek and Gorgeous C-Glow

A Geek and Gorgeous C-Glow egy 15%-os C-vitamin szérum a Skinsmart weboldala szerint vízkönnyű formulában-vagyis vizes formulában, hiszen a C-vitamin nagyon szeret oldódni vizes bázisú szérumokban.

A C-vitamin szérumok nem a szívem csücskei, viszont a folthalványításban nagy szükségem van rájuk. Időről-időre az arcom úgy dönt, hogy ideje kicsit munkát adni nekem, ezért csinosan kipattog, ami után a foltokkal majd hónapokig törődhetek mire elmúlnak. Szóval én összességében ezért, vagyis a folthalványítás miatt szoktam őket bepakolni a rutinomba. Ezen kívül maga a C-vitamin remek anioxidáns, szépen kiegyenlíti a bőrfelszínt és ragyogóvá teszi a bőrt.

Geek & Gorgeous C-Glow
Geek and Gorgeous C-Glow

Írtam már arról, hogy mennyire zavar a C-vitamin szérumok kellemetlen, fémes illata, ami egész nap ott marad az arcomon, és ezzel le is lőném a lényeget: a C-Glow sem kivétel ez alól. Az illata nagyon kellemetlen, nem szeretem a hűtőben tartani, mert macerának érzem, hogy minden reggel futkosni kell a konyhába, és ráadásul nem érzek semmilyen hatalmas változást. A foltjaim sajnos nem tűntek el, bármennyire is szeretném azt látni, hogy már nincsenek, így szegény GG C-Glow sem fog bekerülni a kedvenc C-vitamin szérumok közé.

Ha szívesen olvasnál egy másik C-vitamin szérumról is, itt megtalálod azt a rutint, amit Regina állított össze nekem.

Magyar alkotók Myskin Previous post 5 eszköz a magyar termelők támogatására
Myskin rose Next post Rózsák nyárra – Alverde és Myskin

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük