Mikor először a kezembe került a hidroabráziós szerkezet, akkor nem tudtam, mihez kezdjek vele. A hidroabrázió videókban szereplő lányok bőréről látványosan eltávolította az elhalt hámsejteket és a felesleges faggyút, ráadásul a pórusokat is tisztította. Ezzel szemben az én bőrömmel elsőre egyáltalán nem történt semmi, így kicsit elbizonytalanodtam, hogy valóban nekem való-e ez a szerkentyű…

Pár alkalom után viszont elkezdtem élvezni a hidroabráziót – pontosan azért, amiért elsőre nem volt szimpatikus. A hidroabrázió nagyon gyengéd a bőrhöz, nem okoz irritációt és láthatatlanul végzi el a munkát, a bőr pedig simább és puhább lesz. 

De mi is az a hidroabrázió?

A hidroabrázió valójában egy mechanikai peeling, vagyis eltávolítja a bőr felszínéről az elhalt hámsejteket, a szennyeződéseket és a bőr által feleslegesen termelt faggyút. 

Kicsit pontosabban, a professzionális hidroabráziós készülékek feje ultrahangos vibrációval porlasztja a bőr felszínén lévő vizet, így eltávolítva az elhalt hámsejteket. A hidroabrázió – ahogyan az a nevében is szerepel – mindig víz jelenlétében történik. Ezt vagy előre viszik fel a bőrre, vagy professzionális eszközök esetében maga a gép is képes lehet erre. 

Mikor érdemes kipróbálnod a hidroabráziót? 

 • Ha nagyon érzékeny a bőröd, és nem bírja a durvább mechanikai és kémiai peelingeket
 • Ha szeretnél egy kíméletes hámlasztó eljárást kipróbálni
 • Ha túlzott olajtermeléssel, tág pórusokkal és mitesszerekkel küzdesz
 • Ha szeretnél egy plusz lépést beépíteni az otthoni “SPA rutinodba” 🙂 
 • Ha imádod az otthoni bőrápoló kütyüket, és szívesen kísérletezel velük
 • Ha pár hetente belefér az idődben egy hosszabb otthoni arcápolás, és nem feltétlenül szeretnél kozmetikushoz menni
hidroabrázió készülék

Kinek és milyen bőrtípusra szuper választás?

A hidroabrázió szuper érzékeny bőrre, de majdnem minden bőrtípus profitálhat belőle. Kifejezetten jó választás zsíros, mitesszeres bőrre, és ha célod az anti-aging. 

Hidroabrázió szalonkörülmények között 

Ha a szalonban szeretnél hidroabráziós kezelésre menni, akkor a kezelés arctisztítással (és jó eséllyel tonizálással) fog kezdődni, majd a kozmetikusod alkalmazhat enzimes peelinget vagy gyengéd savas hámlasztást. Ezt követi majd a hidroabrázió, amit teljesen fájdalommentes és meglepően gyors. A kezelést kozmetikustól függően hidratáló maszkkal, krémmel vagy masszázzsal zárják. 

Hogyan működik a hidroabrázió otthon és mire érdemes figyelned? 

Ha szeretnéd kipróbálni az otthoni hidroabráziót, akkor egy nagyon egyszerű dolgod lesz, hiszen csak pár fontos apróságra kell figyelned (de azokra nagyon figyelj!)

 1. lépés: a bőröd legyen tiszta. 
 2. lépés: ha szeretnéd, otthon is használhatsz enzimes peelinget vagy kémiai hámlasztót.
 3. lépés: a bőrödet alaposan nedvesítsd be, és figyelj arra, hogy a terület, amin a kezelőfejjel végighaladsz mindig legyen nedves. A hidroabráziós készülék szemmel láthatóan porlasztja a vizet, hidd el, fel fog tűnni, ha nem csinálod helyesen. 
 4. lépés: A fejet finoman helyezd a bőrödre, de ne fejtsd ki nyomást és ne húzd a bőrt. Lehetőleg lentről felfelé, bentről kifelé haladj. 
 5. lépés: Te is zárhatod az otthoni kis szépségrituálédat hidratáló maszkkal, krémmel és természetesen nappal fényvédővel. 

Ha megfordítod a hidroabráziós fejet és ráfekteted az arcbőrödre, akkor az ultrahang segítségével mélyebbre juttatja a hatóanyagot  bőrödbe, így használhatod a kedvenc szérumoddal vagy hidratálóddal is. 

Mint minden peeling esetében, itt se hagyd ki a fényvédőt a napi rutinodból, és ha már fényvédő, itt olvashatsz az aktuális kedvencemről.

Purito daily go-to sunscreen fényvédő teszt Previous post A Purito Daily Go-to Sunscreen – A Purito megint megcsinálta?
Időtlen őszi divat Next post Időtlen őszi divat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük