A The Ordinary AHA 30 BHA 2 peeling solution igazi kultusz termék lett a tudatos bőrápolók körében, ami nem is csoda. Ez a termék viszont nem a kezdő bőrápolóknak való, és semmiképp se ez legyen az első hámlasztó, amit kipróbálsz.

Minden, amit tudni akartál a The Ordinary AHA 30 BHA 2 peeling solution-ről

Az ütős hámlasztó 30% AHA savat (ezen belül is glikolsavat, tejsavat, borkősavat és citromsavat) és 2% BHA-t, azaz szalicilsavat tartalmaz.

A hámlasztó mély vöröses-bordó árnyalatát a Tasmanian Pepperberry kivonatnak köszönheti, ami csökkenti a bőrirritációt. A fekete répa kivonat antioxidánsként van jelen a formulában, a B5-Vitamin pedig támogatja a gyógyulást.

Milyen eredményt ígér a The Ordinary peeling solution?

Az AHA savak a bőr felszínén hámlasztanak, míg a szalicilsav képes bejutni a pórusok mélyére is, és segít tisztán tartani azokat. Az eredmény egységesebb bőrkép, kevesebb folt és ragyogó arcbőr. Ezen kívül a hámlasztó hosszú távú használatával csökkenti a ráncokat és szarkalábakat.

The Ordinary AHA 30 BHA 2 peeling solution csomagolás

A The Ordinary AHA 30 BHA 2 peeling solution használata

Ha első hámlasztót keresel, akkor nem ő lesz a te terméked. Ha már rutinos AHA (és esetleg BHA) használó vagy, akkor viszont bátran vágj bele!

Én több, mint 5 éve vagyok lelkes kémiai hámlasztó használó, de első alkalommal már pár perc után csípett a termék. Ha nagyon érzékeny, esetleg rosaceás bőröd van, akkor ez a hámlasztó nem lesz a barátod.

De nem csak ezért ajánlom, hogy ne ő legyen az első hámlasztód: ezen a ponton már ne legyen kérdés a mindennapos fényvédelem.

Ha úgy érzed, szeretnél belevágni, akkor ezekre kell mindenképp odafigyelned:

  • A hámlasztót mindig tiszta és száraz bőrre vidd fel, és érdemesebb ezt is este tenned. Én körülbelül egy-másfél pipettányi hámlasztót szoktam eloszlatni a teljes arcomon.
  • Maximum 10 percig hagyd az arcodon, de első használatkor elég lesz 5 perc is…. vagy akár 3 perc is. Ha nagyon csíp, akkor most le nyugodtan, legközelebb majd egy kicsit tovább fogod bírni.
  • Hetente egy, maximum két alkalommal érdemes használnod a hámlasztót.
  • A hámlasztó használata után ne alkalmazz közvetlenül más hámlasztót vagy retinodokat.
  • Minden nap használj legalább SPF 30-as, de inkább SPF 50-es fényvédőt, és kend újra rendszeresen, ha sokat tartózkodsz a napon.
The Ordinary AHA 30 BHA 2 peeling solution használata

Semmilyen kémiai hámlasztótól nem szabad szemmel látható hámlást észrevenned. (Kivéve, ha kozmetikus vagy orvos végez el rajtad ilyen arckezelést.) Éppen ezért, ha az látod, hogy pici foltokban hámlik a bőröd, akkor szüneteltesd a hámlasztó használatát pár napig, vagy akár egy hétig.

Én alapvetően nagyon szeretem ezt a terméket, mert már az első használat után is látványos eredményt ad: a bőröm azonnal simább és puhább lesz. Viszont könnyedén beleeshetsz abba a hibába, hogy egy kicsit túlhámlasztasz, tovább hagyod fenn a kelleténél vagy nem figyelsz oda elég körültekintően a reggeli fényvédelemre.

A The Ordinary AHA 30 BHA 2 peeling solution egy szuper termék, de mielőtt nekiugrasz, mindenképp érdemes megtanulni használni.

Ha szívesen olvasnál még többet a The Ordinary termékekről, akkor itt összegyűjtöttem mindent, amivel valaha dolgom volt.

Ha még többet szeretnél megtudni a termékről, én a hivatalos honlapot ajánlom, én is innen szoktam rendelni. 🙂

Geek and gorgeous jelly joker Previous post Geek and Gorgeous Jelly Joker géles arclemosó
Tonymoly the Chok Chok Green Tea Next post Tonymoly the Chok Chok Green Tea Intense Cream teszt és a zöld tea ereje

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük