Bőrápolási tippek télre

Mikor beköszönt az igazi hideg téli idő, plusz felkapcsoljuk itthon a fűtést, azt azonnal megérzi a bőröm. Elkezd feszülni, húzódik és csak úgy issza magába a szérumokat. A Hada Labo hyaluronos lotion pont jókor került a kezembe, hogy a legszárazabb időben a segítségemre siessen. 

Hada Labo Tokyo Hyaluronsavas lotion

A Hada Labo japán egyik vezető bőrápolási márkája, a hidratáló Lotion pedig méltán híres az egész világon. 

Nem vagyok nagyon oda a hyaluronsavért.

Szuper vízmegkötő, de szerintem pontosan ennyi. Könnyű jól használni, de könnyű elrontani is, ilyenkor viszont képes a bőrben lévő nedvességet magához vonzani. Általában azt javasolják, hogy hyaluronos termékeket érdemes azonnal zuhanyzás után, párás környezetben feltenni. 

Most, hogy lelőttem a poént, lássuk a lotiont: egy teljesen átlátszó, géles formulájú termék, ami elsőre picit furának tűnhet. Az arcon szépen terül, és pár perc alatt nyom nélkül beszívódik a bőrbe kellemesen puha arcot hagyva maga után. A Hada Labo minden bőrtípusra és minden korosztálynak ajánlja a terméket, amit meg tudok érteni. Nyáron szuper termék lehet akár hidratáló helyett is, télen pedig rengeteg pluszt ad ez a lépés akár a reggeli, akár az esti rutinba. 

Hada Labo Tokyo Lotion
Hada Labo Tokyo Lotion Hidratáló Lotion

Hatékony hidratálás

Pontosan ezekben a hónapokban a legjobb a bőrömnek a híres-neves The Ordinary NMF, amibe egy kevés hyaluronsav is került. Ez egy sűrű, de egyáltalán nem nehéz hidratáló, amit nagyon könnyű eloszlatni a bőrön, mégis érezni hogy van valami az arcomon. 

Pár csepp olaj

Hatalmas tévhit, hogy az olajok nem jók zsíros bőrre. Én ősszel és télen mindig tartok egy olajszérumot itthon (jelenleg ezt használom) amiből pár csepp elegendő ahhoz, hogy a nedvességet a bőr mélyébe zárja. Az esti rutinban az olaj az utolsó lépés, míg reggel, ha szükségesnek érzem, akkor a hidratáló elé kerül. 

Esti rutin és Hada Labo lotion 

A Hada Labo Lotion szuper volt ősszel önmagában is, viszont mostanában kezdtem igazán értékelni, hiszen egy szérum, jó vastag hidratáló és egy kis arcolaj sem volt elég az alapvetően zsírosabb bőrömnek.

Most télen a lotion a szérum és a hidratáló közé kerül az esti rutinban, és pár csepp olajjal zárom le az egészet. 

Cerave Foaming Cleanser Previous post Cerave Foaming Cleanser vélemény
Magyar szójagyertya Lys Next post Karácsonyi ajándék ötletek hazai alkotóktól

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük