A Revox a tavalyi évben üstökösként robbant be a pénztárcabarát és tudatos bőrápolás világába, és hamar nagy sikert ért el itthon is. A Revox B77 termékeket egyszerű formulák jellemzik, mindezt parabén, paraffin és illatanyagmentes formulákban. 

Négy szérumot és egy krémet vizsgáltam meg közelebbről, hogy kiderüljön megéri-e kísérletezni a márkával… 

Revox B77 és az első benyomások

A szérumok fejlesztésekor bizony nem gondolták túl a dolgokat.

Az összetevőket már jól ismerjük egy másik márka termékeiből, a formula nem mutat sok újdonságot. Ahogy bővül a termékpaletta, kicsit eltávolodunk az Ordinary vonalától, ezzel szemben nehéz nem észrevenni hogy az árazást tekintve is hasonlóan pozícionálta a szérumait a Revox.

Sikerült vajon versenybe szállni a márkának azokkal a termékekkel, amelyekről mintázták őket? 

Revox C-Vitamin

A Revox Just Vitamin C széruma 20% C-Vitamint tartalmaz Ascorbic Acid formájában. Ez az egyik legkevésbé stabil formája a C-Vitaminnak, így érdemes óvni a szérumot a fénytől és a hőtől. Tartalmaz még az INCI ezen kívül aloe vera és zöld tea kivonatot. 

A Revox C-Vitamin egy könnyű, vízbázisú szérum, aminek nincs zavaró fémes illata a bőrön. Ez egyrészt szerintem nagyon szuper, mert pont az akadályozza meg hogy gyakrabban nyúljak egyes C-Vitamin szérumokhoz, hogy ki nem állhatom az illatukat. Másrészt kérdéseket vet fel, hiszen az ascorbic acid nagyon instabil, ráadásul én két üveg Revox szérum elhasználása után sem vettem észre különösebb változást (bár a két üveg nem egymás után történt). Más C-Vitaminos termékekkel szemben nem vettem észre több mitesszert, de az egységes, ragyogó arcbőr is elmaradt. 

Revox Just

Revox Just Niacinamid

Nálam a puding (vagyis egy új márka) próbája első sorban a Niacinamide, hiszen ez az egyik kedvenc összetevőm mind közül.

A Revox alapvetően itt sem gondolkodott túl sokat, 10% nia ment a formulába. A Niacinamide fő tulajdonsága – amit a Revox szérum is ígér – hogy kiegyensúlyozza a bőr faggyútermelését. A termékleírásban a sima, hidratált és matt bőrfelszín is szóba kerül, ami zsírosabb bőrtípus esetén azért szerintem kicsit távolabb áll a valóságtól. Tény, hogy szépen mérsékli a felesleges faggyút, de azért matt végeredményt ne egy szérumtól várjunk. 

A Niacinamide szérum kicsit testesebb, sűrűbb állagú, a rétegzéssel nem volt problémám, teszi amit tennie kell. Összességében úgy éreztem, hogy teljesen rendben van, viszont sok pluszt sem adott hozzá a rutinomhoz. Elvagyok vele, árban baráti, viszont ha választanom kellene akkor még mindig az Ordinary viszi a prímet.

C-Vitamin és Niacinamide

Szokás szerint a két összetevőt felváltva használjunk. Alap esetben azt szokták ajánlani, hogy reggel a fényvédő előtt menjen a C-Vitamin, este pedig a nia. Nekem felváltva jobban bejött, mivel reggel úgy érzem a niacinamide jobban segít visszafogni a faggyútermelést és kevésbé zsíros a bőröm. 

Revox szalicilsavas szérum

Nem árulok zsákbamacskát, a Revox szalicilsav volt számomra a csomag meglepetése.

Eddig nem igazán kerültem jó baráságba a szalicilsavas termékekkel, ettől viszont úgy látom, hogy sokkal könnyebb eltávolítani a mitesszereket. A szérum állagra nehezebb, kicsit zselésebb, de a niához hasonlóan könnyen rétegezhető és szépen beszívódik. INCI-ben itt sincsenek meglepetések, a 2% szalicilsav teljesen sztenderd. 

Revox szalicilsavas szérum

A BHA az a sav, amit jelenlegi tudásunk szerint biztonságosan használhatunk nyáron. Azoknak, akik hozzám hasonlóan zsírosabb bőrrel küzdenek, ami ilyenkor a meleg idő és a nehéz fényvédők hatására még rosszabb lesz, igazi megváltás lehet egy jó szalicilsavas szérum.

Szívesen ajánlom még pattanásokra hajlamos, mitesszeres bőrtípusra is, ezt a terméket szerintem sokan fogják szeretni. 

Revox Just Koffein 

A koffeines szérumok eddig számora nem hoztak megváltást, de a Revoxot egy olyan időszakban rendeltem, amikor bizony már elkezdett meglátszani a bőrömön a kialvatlanság.

A  Revox széruma 5% koffeint és zöld tea kivonatot tartalmaz, ami nyugtatja a vékony szemkörnyéki bőrt.  A koffein remek antioxidáns, emellett elvileg képes csökkenteni a reggeli puffadtságot és a szemkörnyéki sötét karikákat. Őszintén, én egyiket sem igazán vettem észre, de nem csak ennél a szérumnál, hanem az összes koffeines terméknél éreztem hiányosságokat. 

REVOX JUST KOFFEIN

Rózsavíz Avokádó Olaj Szemkörnyékápoló 

Ez a szemkörnyékápoló azért került a kosaramba, hogy valami segítsen a fáradt szemeimen és a sötét karikákon. A Revox Rózsavíz Avokádó Olaj Szemkörnyékápoló mélyen hidratál és shea vajat, avokádó-és édesmandula olajat tartalmaz. Egy könnyű, picit gélesebb állagú krém, ami egy pillanat alatt beszívódik és tényleg szépen hidratál. 

Bár a karikákat természetesen nem tüntette el, azért jóban voltunk, legalábbis egy darabig. Pár hét után viszont a szemkörnyéki bőr kezdett egyre érzékenyebbé válni, amit elsőre egy új hámlasztónak tudtam be, azonban kiderült hogy valami a Revox krémben nem stimmelt a bőrömnek. Érdekes, hogy a weboldalon fel is van tüntetve, hogy jelentkezhet egyéni intolerancia, de nem vártam hogy ezt pont a szemkörnyékápolónál fogom tapasztalni. Sajnos továbbadtam, pedig elsőre tényleg szerettem, így kevésbé érzékeny bőrűek bátran kísérletezhetnek vele. 

Rózsavíz Avokádó Olaj Szemkörnyékápoló

Összefoglalva a Revox termékei számomra nagyon vegyesek.

Több volt az, ami nem vált be, mint ami igen, de ennél az árkategóriánál ez szerintem nem is túl meglepő. Aki szívesen kísérletezget, annak tudom ajánlani, még akkor is, ha csak egy-két tényleg szuper terméket talál. 

Aki nem annyira kísérletezős fajta, annak érdemes lehet kicsit magasabb árkategória felé fordulnia, mert itt bizony nem csak pozitív, de negatív meglepetések is bőven lehetnek. 

kémiai hámlasztás vagy enzimes peeling Previous post Kémiai hámlasztás vagy enzimes peeling
Nyári outfit fenntarthatóan Next post Nyári outfit fenntarthatóbban

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük